Banka kao poslodavac

Centralna banka Bosne i Hercegovine kao poslodavac

Službenicima Centralne banke Bosne i Hercegovine omogućujemo izazovan posao, te konstantno učenje i razvoj u organizacijskoj kulturi visoke učinkovitosti i timskog rada u jednoj od najrespektabilnijih institucija u Bosni Hercegovini.

Od službenika Centralne banke Bosne i Hercegovine očekujemo poštivanje zajedničkih principa (etičnost, kompetentnost i profesionalizam, ravnopravnost, izvrsnost, timski duh, maksimalnu posvećenost poslu, savjesno i odgovorno obavljanje povjerenih poslova, lojalnost prema instituciji i fokusiranost na rezultate) s ciljem ispunjenja poslovnih zadataka i definisanih ciljeva Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Ljudski resursi u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine

U savremeno doba intenzivnih promjena, jačanja konkurencije i sve veće potražnje za kvalitetnim kadrom,čak i velike, stabilne institucije poput centralnih banaka,suočavaju se s potrebom da pravovremeno reaguju i što učinkovitije upravljaju promjenama. Ljudski resursi su najvredniji kapital Centralne banke Bosne i Hercegovine koji ima ključnu ulogu u njenim poslovnim procesima.

Izvršavanje zadataka i funkcija Centralne banke Bosne i Hercegovine nezamislivi su bez kvalitetnih ljudskih resursa, visoke profesionalnosti u radu i ličnog doprinosa svakog od njenih zaposlenih.

Imajući to na umu, Centralna banka Bosne i Hercegovine odgovarajućim strategijama osigurava odabir, razvoj, visok nivo motiviranosti i zadržavanje vrhunskih stručnjaka unutar CBBiH.Newsletter CBBiH