Guverner CBBiH primio rukovodstvo NLB Banke

9.3.2021

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senad Softić primio je 9.3.2021. u radnu posjetu delegaciju NLB Banke, koju je predvodio prvi čovjek NLB Grupe Blaž Brodnjak, u pratnji zamjenika predsjednika NLB Banka d.d., Sarajevo Boštijana Kovača i predsjednice Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidije Žigić. 

Kretanja u bankarskom sektoru, poslovanje i izazovi u uslovima pandemije su neke od tema o kojima se razgovaralo tokom sastanka. Guverner Softić je upoznao delegaciju sa nadležnošću i radom CBBiH, kao i promjenama koje je donijela kriza uzrokovana pandemijom.

„Unapređenja u platnim sistemima Bosne i Hercegovine i registrima koji se nalaze u CBBiH, i povećanje obima i obuhvatnosti statističkih podataka koje CBBiH prikuplja, predstavljaju značajnu pomoć kreatorima politika ali i komercijalnom bankarskom sektoru u donošenju kvalitetnijih poslovnih odluka“, rekao je guverner Softić. 

Boštijan Kovač je pozicionirao NLB kao strateškog partnera poslovnoj zajednici i stanovništvu BiH. Dobrobit i unapređenje kvaliteta života klijenta, odgovoran pristup prema prirodi i resursima i digitalizacija su u vrhu agende ove banke.  

Guverner je istakao dosadašnju uspješnu suradnju, uvažavajući rezultate i posvećenost NLB Banke, pozdravljajući planove za razvoj.


Newsletter CBBiH